Üzenetek: 19
És még beszélni kéne a honvédségi területet idáig is használó személyekről, vállalkozásokról, az onnan elszállított vashulladék és más egyéb sorsáról, az ott területet bérlők bérleti díjáról. és megannyi másról.
És még beszélni kéne a honvédségi területet idáig is használó személyekről, vállalkozásokról, az onnan elszállított vashulladék és más egyéb sorsáról, az ott területet bérlők bérleti díjáról. és megannyi másról.
Kedves kecske!
Amit leírtál, azt már mi is leírtuk egy páran! Ezzel nincs baj! Sőt egyetértünk vele! De itt most nagyon nem ez a kérdés! A kérdés az, hogy hova kerül az a pénz, amiről lemondanak??? Erről kéne beszélni!!
Előzmény (kecske): Erre mondják azt, hogy nem kötelező. Mindenki annak a tudatában indul, hogy jelenleg nincs tiszteletdíj, ezzel a feltétellel vállalja azt, hogy tesz a falunk ügyei iránt. Ha nem tetszik? Nem kell indulni....
Erre mondják azt, hogy nem kötelező. Mindenki annak a tudatában indul, hogy jelenleg nincs tiszteletdíj, ezzel a feltétellel vállalja azt, hogy tesz a falunk ügyei iránt. Ha nem tetszik? Nem kell indulni.
Előzmény (kareszh): Egy olyan embernek: aki pakony dolgait intézi, szaladgál, telefonálgat, stb. Igen is kapjon érte pénzt!!! Ha havonta ez tizenötezer forintot, akkor annyit!! De kapja meg! Mint az Agora egyik szerkesztője, elég sokat kell kocsikáznom a faluban, telefonálgatnom a lappal kapcsolatban! Igen, ezek költsé...
Egy olyan embernek: aki pakony dolgait intézi, szaladgál, telefonálgat, stb. Igen is kapjon érte pénzt!!! Ha havonta ez tizenötezer forintot, akkor annyit!! De kapja meg! Mint az Agora egyik szerkesztője, elég sokat kell kocsikáznom a faluban, telefonálgatnom a lappal kapcsolatban! Igen, ezek költségek! Természetesen, én ezt ingyen vállaltam! De egy képviselő szerintem jóval többet ügy intéz mint én pakony dolgaiban. Akkor neki mennyi lehet az ilyenből adódó kiadása? Az tény hogy nem sok pénz ez a 15 ezer forint havonta. Ám ha nem vennék fel egész évben ezt az összeget, és decemberben megkapnák egy összegben? Ne mondja senki se hogy nem jön jól decemberben 180 ezer forint!!!! Na csak ennyit szerettem volna ;)
Nem valami nagy összegről van szó, ha jól tudom, 15 ezer forint havonta. Azért gondoltam, hogy ezt meg kellene kapniuk, hogy ne mondhassák nekünk, választóknak, hogy mit akartok, ingyen csinálom! Másrészt ezt az összeget fel is lehet ajánlani az iskolának, óvodának, karatésoknak, civileknek, stb. Ez az összeg most is jár ám a képviselőknek, csak négy éve az első alakuló ülésen erről lemondtak. Nem tudok róla, hogy konkrétan egy intézmény javára mondtak volna le, tehát eltűnt a mély kútban, az önkormányzat pénze lett.
Szerintem ennél nagyságrendekkel jobb ötlet, hogy konkrétan valamelyik intézmény vagy szervezet kapná meg,akár havonta más-más.
És igen, ha az a képviselő rendesen dolgozik, akkor vannak költségei és akkor elég sok időt elvesz tőle a képviselői munka.
Én most az Agora szerkesztőségének vagyok a tagja, ingyen, de elég sok munkát jelent, ha az ember becsülettel próbálja csinálni.
Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.
Ezek azért nagyon furcsa hasonlatok. Mindenkinek vannak kiadásai. Nyilván a képviseletünkért cserébe nem kapja ingyen a kenyeret és az áramot, vagy a bezint, amit elhasznál, amikor a falu ügyeit intézi.
Igenis járna valamennyi juttatás azért, ha valaki időt, energiát, pénzt fordít valamire. Érdekelne, közületek hányan képviselnétek a falu lakóit ingyen. Gondolom senki, különben több jelentkező lenne a posztokra.
Szerintem nem kellene kapjanak pénzt, a fel hozott példa szerint a festőnek ez a szakmája ezt tanulta ebből él,,felméri a munkát ,megcsinálja ,átveszik a munkát ha jól csinálta és fizet az ügyfél.A képviselők nem csinálták jól végig asszisztáltak és amikor égett a ház felfüggesztették a polgármestert és a jegyzőnk akinek jogi végzettsége van még ezt sem tudta megcsinálni jól hiszen a Pest Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte eljárási hiba miatt.Olyan emberek csinálják ezt akik ingyen is hisznek ebben
Előzmény (kecske): Tisztelt Kempf Károly Ignác Úr!
Ennek az egésznek( mármint Kitim írásának) nem tudom mi köze van ahhoz, hogy ki mennyi időt őrködik... de Ön tudja.
Egyébként pedig, ne próbálja azt mondani, hogy ez az egész propaganda nem a polgármesteri székért folyik.
Tiszteletem.
Ui.: "valaki nagyon polgárm...
kiss tünde
"Szóval szerintem valamilyen jelképes összeget meg kellene adni a képviselőknek is, aztán dolgozzanak is meg érte."
Hülye példa, de ha neked a festő kifesti az egyik szobádat pirosra , de te kéket kértél kifizeted neki?
A szarért ne fizessünk már! Márpedig a falu szekerét behúzták a szarba és nehéz lesz kirántani onnan! (Ezt nem csak helyileg gondolom igy hanem országosan is, mármint aki csődbe viszi az országot az ne kapjon semmit érte max börtönt vagy bitót !)
Előzmény (Pingyi): Kedves Kareszok!
Azt gondolom, nem baj,ha egy képviselő tájékoztatja a lakosságot arról, hogy mit miért tesz. Inkább az a baj, hogy úgy tűnik,mintha kizárólag a Kempf Karesz tenne bármit is. Sajnos az utóbbi időben felmerült bennem a gyanú,hogy ez az igazság, és a többiek, a többi képviselő nem t...
Tisztelt Kempf Károly Ignác Úr!
Ennek az egésznek( mármint Kitim írásának) nem tudom mi köze van ahhoz, hogy ki mennyi időt őrködik... de Ön tudja.
Egyébként pedig, ne próbálja azt mondani, hogy ez az egész propaganda nem a polgármesteri székért folyik.
Tiszteletem.
Ui.: "valaki nagyon polgármester akar itt lenni".
Előzmény (Kempf Károly Ignác): Kedves Kitim!
Erre csak egyféleképpen lehet reagálni:
hűha, itt valaki nagyon okos akar lenni...
Ha majd néhány éjszakát lehúztál a pakonyi utcákon őrködve, szívesen megvitatom ezt Veled személyesen is.
Karesz...
[ Módosította: kecske dátum: 2010-08-30 18:52 ]
Kedves Kareszok!
Azt gondolom, nem baj,ha egy képviselő tájékoztatja a lakosságot arról, hogy mit miért tesz. Inkább az a baj, hogy úgy tűnik,mintha kizárólag a Kempf Karesz tenne bármit is. Sajnos az utóbbi időben felmerült bennem a gyanú,hogy ez az igazság, és a többiek, a többi képviselő nem töri össze magát. Így jogos a tájékoztatás. Abban tökéletesen egyetértek Kempf Karesszal, hogy a magánvélemények nem valók egy hivatalos honlapra - többek között ezért is készült ezen a honlapon fórum.
Másrészt lehet, hogy szokatlan számomra az ilyen mennyiségű vélemény-nyilvánítás és tájékoztatás, mert az önkormányzat és a képviselőtestület részéről, a polgármester asszonyt is beleértve,igencsak elhanyagolt volt eddig bármilyen kommunikáció a lakosság felé. A kommunikáció és tájékoztatás hiányát mindig is nehezményeztem. Ezért is zavar, hogy a hivatalos honlapon nem jelennek meg információk - ez nem a Béla hibája, ő azt teszi ki a honlapra, amit kitetetnek vele. Vajon van-e felelőse a tájékoztatásnak az önkormányzatban és a képviselőtestületben? Szerintem nincs. Vagy ha van, akkor rosszul végzi a munkáját. Nem kellene hagyni, hogy az emberek össze-vissza pletykáljanak félinromációk alapján. Ez pedig már sok-sok éve problémát jelent.
Harmadrészt, ami zavar, az már az én személyes problémám, vagyis hogy igen távol áll tőlem a marketinges gondolkodás. Túlzottan számítónak,üzletinek és manipulatívnak tartom. Tudom, hogy ilyen világot élünk és muszáj alkalmazkodni, ami azt is jelenti, hogy alkalmazni kell tudni ezeket a fogásokat. Ennek ellenére feláll tőle a hátamon a szőr. :)
Van még valami: Szerintem egyáltalán nem helyes, hogy a képviselők és az alpolgármester semmilyen pénzbeli juttatást nem kapnak a munkájukért. Az ingyen munka sose' volt jó, ugyanis nem lehet számonkérni utólag. Illetve lehet, de azonnal az a válasz, hogy ingyen csinálom, mit vársz? Valamint aki az ingyen munkát végzi,nem veszi magát eléggé komolyan, illetve nem veszi eléggé komolyan a munkáját. Ez egyszerű pszihológia. Szóval szerintem valamilyen jelképes összeget meg kellene adni a képviselőknek is, aztán dolgozzanak is meg érte. Mondjuk olvassák el és értelmezzék, amiről szavaznak. (Karesz ez nem neked szól.)
Mariann
Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.
2012-01-08 20:58 Attila utca nap
Megint nagyon jól sikerült az Attila utca napi "mulatság". :)
Mellékelek egy képet is róla....
írta: joanyu
2011-12-20 08:44 kutya
2011.12.16-án az Attila utcában találtunk egy kölyökkutyát. Kislány, fehér szakáll, fehér nyakkendő....
írta: zsoci
2011-11-30 09:50 Kérdezek, hátha felelnek...
Üdvözlök mindenkit!
Itt az év vége nemsokára.
Magunkba nézve zárszámadást tartunk,hogy mit cseleke...
írta: androo
2011-10-11 13:30 Kis házat keresek!
Felsőpakonyon kicsi, házikót keresek 9 millió forint körül, tavaszi költözéssel. Nyugdíjas édesanyám...
írta: Kacsa
2011-10-11 09:38 tüzifa
Kivágtunk két nagy fenyőt, van kb. 10 q. Ha valakinek kell tüzifának, alkalmi áron elvihető. Tel: 20...
írta: syrius
2011-09-19 13:24 Bringás találkozó!
Ha kedvetek van mehetünk biciklivel innen is(pakonyról) kb.1 órás biciklizés.Nem muszáj vonatozni.Me...
írta: gaborfabia
n
2010-09-18 10:26 gallery: Pakony a hó alatt
Ha nem csal az emlékezetem, ez már az eltakarított...
írta: Pingyi
2010-02-07 21:22 gallery: Attila utca nap
Tölthetek Neked is?...
írta: joanyu
2010-02-07 14:06 gallery: DSCN3753.JPG
Igen, viszont nagyon szép. :)...
írta: Pingyi
| A legfrissebb hírek |