pakony.hu
magyar english 
 | látogatók: 500030 | oldal letöltés: 824 | összes találat: 740834 | Vendég
 Pakony portál fóruma 

Fórum útvonal: Pakony fórum / Politika, közélet

Téma: Krizis alap, felhivás,kérés!

#3kiss tundem
2010-02-18 14:45
Üzenetek: 4

Köszönöm,"A helyi önkormányzatnál nincsenek a helyzet magaslatán a jogszabályok értelmezésének és helyes alkalmazásának tekintetében" én is erre gondoltam sőt tapasztaltam,szóvá tettem válasz semmi.Sok ember lett elutasítva nem határozatban igy nincs nyoma a dolognak.
Tovább megyek van itt szociális háló,segítség? aki bemegy az önkormányzatra mondjuk a krizis alap miatt plusz elvesztette az állását a minimum elvárható dolog lenne a jogszabályt betéve tudja az ott üllö alkalmazott.Kiemelten kellenne kezelni a bajba jutott Pakonyiakat ,mondjuk van-e iskoláskorú gyereke?Tudok olyanokról akik ingyen kapnak étkezést az iskolában ,de milliós autóval jár ,fizetése csillagos ég,És tudok olyanról aki munkanélkülivé vált ,kért de semmit nem kapott.Az is kérés mondjuk ne vonjátok ki a kocsim mert nincs munka helyem hadj álljak tapra utána fizetek.Például a krizis alap, az össze gyűjtőtt mint egy 2 milliárd forint amit nem pakonynak kell ki venni a kaszájából ha igényli valaki,hanem csak tájékozottnak kell lenni.Én ehhez külső segítséget kértem mert nem hiszem el,hogy ennyire nem törödöm emberek léteznek.Amire hivatkoznak az a jogszabály nem létezik.

Előzmény (Pingyi): 2010. február 1-től az egy háztartásban élőkegy főre jutó jövedelme ennél a kérelemnél már hatvan ezer forint felett van valamivel. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján minden információ megtalálható. Idézek a minisztérium honlapjáról:
"Ki nem jogosult a támogatásra?
Nem jogosult támoga...

kiss tünde

Felsőpakony user: Pingyi
2010-02-18 08:21
Üzenetek: 88

2010. február 1-től az egy háztartásban élőkegy főre jutó jövedelme ennél a kérelemnél már hatvan ezer forint felett van valamivel. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján minden információ megtalálható. Idézek a minisztérium honlapjáról:
"Ki nem jogosult a támogatásra?
Nem jogosult támogatásra az a személy,
- akinek a kérelem benyújtását megelőző 12 naptári hónap folyamán 15 ezer forintot meghaladó összegben átmeneti segélyt állapítottak meg,
- akinek esetében átmeneti segély megállapítása iránt eljárás van folyamatban, a kérelem elbírálásának időpontjáig, vagy
- aki a támogatás megállapítására irányuló kérelmének benyújtását megelőző 90 napon belül átmeneti segély megállapítására kérelmet még nem nyújtott be, kivéve, ha a helyi önkormányzat rendeletében előírt feltételek az átmeneti segélyre való jogosultságát egyébként kizárják."

Tehát azok IS igényelhetik a krízis támogatást, akik a jövedelemhatár miatt az önkormányzati segélyekre nem jogosultak!
A helyi önkormányzatnál nincsenek a helyzet magaslatán a jogszabályok értelmezésének és helyes alkalmazásának tekintetében. Érdemes több helyről tájékozódni, én már többször kaptam téves vagy nem kielégítő felvilágosítást, amiből aztán károm is származott.

Persze ezek után felmerül a kérdés, hogy akkor miért dolgozik ott az előadó, ha nincs tisztában a munkáját érintő kérdésekkel? És miért nem veszi észre a hibáit a jegyző?

Előzmény (kiss tundem): Krizis alap azok igényelhetik akik bizonyítani tudják törlesztő részletük minimum 30 százalékkal növekedett az 1 főre eső jövedelem nem halladja meg az 57815 forintot ,április 30 igényelhetőAzok hozzászólását ,jelentkezését várom akik igényelték de nem kapták meg,esetleg be sem adta mert már szóban ...

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

#1kiss tundem
2010-02-16 12:47
Üzenetek: 4

Krizis alap azok igényelhetik akik bizonyítani tudják törlesztő részletük minimum 30 százalékkal növekedett az 1 főre eső jövedelem nem halladja meg az 57815 forintot ,április 30 igényelhetőAzok hozzászólását ,jelentkezését várom akik igényelték de nem kapták meg,esetleg be sem adta mert már szóban ELUTASÍTOTTÁK HATÁROZAT NÉLKÜL itt Pakonyon.Velem is ez történt az Önkormányzat szociális ügyintézője által. Másoktól is hallattom ,aki nyiltan nem tudja vállalni véleményét email cimem: kisstundem@gmail.com.

kiss tünde

Login

Elfelejtett jeszó
Véletlen kép
Zene és tánc
A legfrissebb hozzászólások

2012-01-08 20:58 Attila utca nap
Megint nagyon jól sikerült az Attila utca napi "mulatság". :)
Mellékelek egy képet is róla....
írta: joanyu

2011-12-20 08:44 kutya
2011.12.16-án az Attila utcában találtunk egy kölyökkutyát. Kislány, fehér szakáll, fehér nyakkendő....
írta: zsoci

2011-11-30 09:50 Kérdezek, hátha felelnek...
Üdvözlök mindenkit!
Itt az év vége nemsokára.
Magunkba nézve zárszámadást tartunk,hogy mit cseleke...
írta: androo

2011-10-11 13:30 Kis házat keresek!
Felsőpakonyon kicsi, házikót keresek 9 millió forint körül, tavaszi költözéssel. Nyugdíjas édesanyám...
írta: Kacsa

2011-10-11 09:38 tüzifa
Kivágtunk két nagy fenyőt, van kb. 10 q. Ha valakinek kell tüzifának, alkalmi áron elvihető. Tel: 20...
írta: syrius

2011-09-19 13:24 Bringás találkozó!
Ha kedvetek van mehetünk biciklivel innen is(pakonyról) kb.1 órás biciklizés.Nem muszáj vonatozni.Me...
írta: gaborfabia n

A legfrissebb kommentek

2010-09-18 10:26 gallery: Pakony a hó alatt
Ha nem csal az emlékezetem, ez már az eltakarított...
írta: Pingyi

2010-02-07 21:22 gallery: Attila utca nap
Tölthetek Neked is?...
írta: joanyu

2010-02-07 14:06 gallery: DSCN3753.JPG
Igen, viszont nagyon szép. :)...
írta: Pingyi

A legfrissebb hírek
2011-09-14 22:01
Bringás találkozó!
2011-05-25 19:29
Közmeghallgatás
2011-04-13 08:45
GYERMEKRUHA CSODÁK HETE
rss   css   xhtml   ©Copyright Decologic Kft 2004. engine: xiaoyu v2.2.00 xhtml by decologic  -   oldal generálás: 157.22 ms