pakony.hu
magyar english 
 | látogatók: 500013 | oldal letöltés: 941 | összes találat: 740725 | Vendég
 Pakony portál fóruma 

Fórum útvonal: Pakony fórum / Politika, közélet

Téma: Hogy is van ez?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||| 
Felsőpakony user: Jack68
2010-09-28 20:38
Üzenetek: 9

Üdv!
Én is támogatom az ötletet, de addig is minden héten csütörtökön este 7-től ping-pong az iskola tornatermében. Mindenkit szeretettel várunk.
:-)

Előzmény (Pingyi): Ó, én nem találtam meg a nevezési díjat, köszönöm. :) Bizony februárban már tárgyalniuk kell. Ebben most tényleg lesz kihívás, mert a 3000-7999 fős települések közé kerültünk fel! De van remény, mert régebben, az eggyel kisebb kategóriában szinte mindig nyeretünk. :)...

Felsőpakony user: Pingyi
2010-09-28 18:26
Üzenetek: 88

Ó, én nem találtam meg a nevezési díjat, köszönöm. :) Bizony februárban már tárgyalniuk kell. Ebben most tényleg lesz kihívás, mert a 3000-7999 fős települések közé kerültünk fel! De van remény, mert régebben, az eggyel kisebb kategóriában szinte mindig nyeretünk. :)

Előzmény (messua): Juhé:) mi biztos aláírjuk!
Én is úgy gondoltam, hogy a borsos nevezési díj miatt nem jelentkezik már kicsiny falunk, de 6.000 Ft + Áfa (IV. kategóriás település, ha jól gondolom, ebbe tartozunk már) nem nagy összeg. Ha a sporthétvégét le lehet bonyolítani szponzorok segítségével, akkor ezt is:)
Jö...

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

Felsőpakony user: messua
2010-09-28 10:23
Üzenetek: 20

Juhé:) mi biztos aláírjuk!
Én is úgy gondoltam, hogy a borsos nevezési díj miatt nem jelentkezik már kicsiny falunk, de 6.000 Ft + Áfa (IV. kategóriás település, ha jól gondolom, ebbe tartozunk már) nem nagy összeg. Ha a sporthétvégét le lehet bonyolítani szponzorok segítségével, akkor ezt is:)
Jövő februárban vissza kellene térni a témára:)

Előzmény (Pingyi): Hú, micsoda jó hír! :) Jövőre - akár képviselő leszek, akár nem - javasolni fogom a testületnek, hogy nevezzünk be! Mindent el fogok követni, hogy legyen! :) Ha másként nem megy, írunk szándéknyilatkozatot, hogy részt veszünk, megszervezzük és aláírjuk jó sokan! :)

A legaranyosabb egyébként az e...

2010-09-27 19:55

Hú, micsoda jó hír! :) Jövőre - akár képviselő leszek, akár nem - javasolni fogom a testületnek, hogy nevezzünk be! Mindent el fogok követni, hogy legyen! :) Ha másként nem megy, írunk szándéknyilatkozatot, hogy részt veszünk, megszervezzük és aláírjuk jó sokan! :)

A legaranyosabb egyébként az egészben, hogy én úgy tudtam, hogy azért nem nevezünk már be, mert nincs rá pénz. Most megnéztem én is a honlapjukat, semmit sem találtam nevezési díjról vagy egyéb költségről. A helyben felmerülő költségeket pedig szponzorokkal el lehet intézni.

Előzmény (messua): Utánanéztem, megrendezésre kerül, csak mi nem jelentkezünk rá :( Jövőre jelentkezzünk!
McDonald's Kihívás napja néven fut:)
Bizony, jó volt:) Másokatt is elkapott a nosztalgia mi sem maradhatunk ki belőle:)
...

Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.

2010-09-27 13:03

Utánanéztem, megrendezésre kerül, csak mi nem jelentkezünk rá :( Jövőre jelentkezzünk!
McDonald's Kihívás napja néven fut:)
Bizony, jó volt:) Másokatt is elkapott a nosztalgia mi sem maradhatunk ki belőle:)

Előzmény (Pingyi): Kedves messua!

Szívemből beszél! Sajnos már nem vesz részt a településünk a Kihívás napja rendezvényen, nem is tudom, hogy megrendezésre kerül-e még országosan ez a rendezvény. Emlékszem a régiekre, szervezőként is részt vettem rajtuk, fantasztikus volt! Minden 15percnyi mozgásért pontot kapott a...

2010-09-27 11:54

Kedves messua!

Szívemből beszél! Sajnos már nem vesz részt a településünk a Kihívás napja rendezvényen, nem is tudom, hogy megrendezésre kerül-e még országosan ez a rendezvény. Emlékszem a régiekre, szervezőként is részt vettem rajtuk, fantasztikus volt! Minden 15percnyi mozgásért pontot kapott a településünk: volt dömper tologatás 2 éveseknek, babakocsis sétálás anyukáknak, sütés-főzés-gyúrás a nyugdíjasoknak, és persze az éjféli biciklizés! de jó is volt! :)

Bizony jó lenne, ha a családi sportnap hasonló lenne, hasonlóan megmozgatna minden korosztályt és valóban jobb lenne nyár elejére tenni! Sajnos az időpontot nem én döntöm el, de igyekszem majd meggyőzni a szervezőket az időpont megváltoztatásáról.

Előzmény (messua): Kedves Mariann!

Köszönöm a hozzá szólást.
Mivel még nincs iskolás korú gyermekem, jómagam pedig már rég kinőttem az iskolapadból nem tudom, hogy létezik-e még a Kihívás napja c. rendezvény?
Amennyiben ez az esemény már nem kerül megrendezésre :( a sporthétvége időpontját akár nyár elejére is át...

2010-09-27 11:07

Kedves Mariann!

Köszönöm a hozzá szólást.
Mivel még nincs iskolás korú gyermekem, jómagam pedig már rég kinőttem az iskolapadból nem tudom, hogy létezik-e még a Kihívás napja c. rendezvény?
Amennyiben ez az esemény már nem kerül megrendezésre :( a sporthétvége időpontját akár nyár elejére is át lehetne teni :).

Előzmény (Pingyi): Kedves messua!
Bár nem nekem írtál, mégis hadd szóljak hozzá. Azzal egyet értek, hogy sporthétvége, búcsú és falunap egymást követő hétvégeken nagyon szerencsétlen dolog. Ezt a közösségi ház vezetőjének kellene koordinálni.
Az összevonásokat viszont nem tartom szerencsésnek, ugyanilyen szakmai sz...

2010-09-26 19:37

Kedves messua!
Bár nem nekem írtál, mégis hadd szóljak hozzá. Azzal egyet értek, hogy sporthétvége, búcsú és falunap egymást követő hétvégeken nagyon szerencsétlen dolog. Ezt a közösségi ház vezetőjének kellene koordinálni.
Az összevonásokat viszont nem tartom szerencsésnek, ugyanilyen szakmai szempontok alapján. Már így is összevonták a falunapot a szüreti felvonulással és bállal, valamint a majálist a gyereknappal. A családi sporthétvége azért nem összevonható a falunappal, mert a falunap községi rendezvény a község pénzéből, a családi sporthétvége pedig civil kezdeményezés és szponzorok pénzéből kerül megrendezésre.
Persze optimális esetben a civilekkel, civil szervezetekkel össze kellene dolgozni.

Előzmény (messua): Kedves Alex!
Én is kint voltam kis családommal a búcsúban. Érdekesnek egyáltalán nem mondanám, inkább lehangolónak. Gondolom másnak is feltűnt, hogy nem ez az első hétvégi program, amit az időjárás tönkre tett, mert a hibást nem a hivatalban kell keresni, és nem is Gábor atyát hibáztatném érte. Ha...

2010-09-23 15:00

Kedves Alex!
Én is kint voltam kis családommal a búcsúban. Érdekesnek egyáltalán nem mondanám, inkább lehangolónak. Gondolom másnak is feltűnt, hogy nem ez az első hétvégi program, amit az időjárás tönkre tett, mert a hibást nem a hivatalban kell keresni, és nem is Gábor atyát hibáztatném érte. Ha kint voltál, láttad a dagonyát, amiben fel kellett volna állítaniuk a körhintákat stb., de nem tudták, mert még az én 16 kilós pici fiam lábai alatt is besüppedt a talaj :).
Tavaly is volt búcsú, szerintem sokan voltak, jól éreztük magunkat, pedig az is egybeesett a tepmlombúcsúval, meg a vecsésivel és talán még a szeptember festtel is:).Csakhogy tavaly volt vénasszonyok nyara, idén ez nem akar összejönni, legalábbis nem hétvégén Szombatra is sz.r időt mondanak:(
"Minek a falunap hiszen arra is pénzt kell hogy költsenek???!!!!"
Családi sporthétvége, búcsú és falunap egymást követő 3 hétvégén talán tényleg túl sok.
Én teljesen másképp tenném fel a kérdést. Miért nem vonják össze a spothétvégét a falunappal? péntek-szombat sporthétvége, vasárnap falunap:)

Előzmény (rex alex): A vasárnapi búcsú nagyon érdekes volt!
A szokásoktól éltérően elég sivár látvány fogadott minden kilátogatót.Az árusokon kívül pár céllövöldésen kívül nem volt semmi amire a gyerekek felülhettek volna.
A búcsúsok által közölt információ egyértelmű volt ,nem tudtak megegyezni az árban ami 400-e Ft ...

[ Módosította: Adminisztrátor dátum: 2010-09-23 18:39 ]

#10Pingyi
2010-09-21 11:20

Azzal mindenképpen egyet értek, hogy a pakonyi rendezvényeknél oda kellene figyelni, hogy a szomszédos nagy városok (Gyál, Ócsa Vecsés) éppen akkor ne rendezzen semmit. Ki menne a pakonyi búcsúba, amikor ott a vecsési, amely sokkal nagyobb?

Hozzá kell tenni, hogy a 400 000 forintos helypénz, amit egy körhintásnak vagy bármely búcsúsnak ki kell fizetni, egy kicsit soknak tűnik, figyelembe véve, hogy mekkora látogatottságra lehet számítani. Másrészt ezt a pénzt bizony az önkormányzat határozza meg és hozzá is folyik be a bevétel. Tehát ebben nem az atya a hibás.

Nem utolsó sorban a falunap évek óta, mint idén is éppen egybe esik a Vecsési Káposzta Fesztivállal, amely látnivalóban, szórakozásban sokkal többet ígér, mint a mi kis falunapunk. Szóval szeptember 25-én és 26-án Káposztafesztivál, 100 féle káposztás étel kóstolójával, színvonalas kulturális programokkal, körhintásokkal vasárnap este pedig Tabáni István énekel - ingyen. Miért kell nekünk ezzel versenyeznünk? Azt sem értem, hogy miért van ősszel a falunap, jó, persze tudom, összevonták már évek óta a szüreti felvonulással és bállal, mert nincs pénz. Ésszerűen, gondolkozva kellene megtervezni a kulturális programokat. És persze még időben,előre,nem úgy,mint most, hogy a Közösségi Ház éves programtervezetét augusztus 25-én fogadta el a képviselő testület! Nem a 2011-est, ez bizony még a 2010-es!
A lényeg: szerintem a búcsú a magas helypénz miatt volt ilyen szegényes.

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||||||||||||||| 
Login

Elfelejtett jeszó
Véletlen kép
Tél és hó
A legfrissebb hozzászólások

2012-01-08 20:58 Attila utca nap
Megint nagyon jól sikerült az Attila utca napi "mulatság". :)
Mellékelek egy képet is róla....
írta: joanyu

2011-12-20 08:44 kutya
2011.12.16-án az Attila utcában találtunk egy kölyökkutyát. Kislány, fehér szakáll, fehér nyakkendő....
írta: zsoci

2011-11-30 09:50 Kérdezek, hátha felelnek...
Üdvözlök mindenkit!
Itt az év vége nemsokára.
Magunkba nézve zárszámadást tartunk,hogy mit cseleke...
írta: androo

2011-10-11 13:30 Kis házat keresek!
Felsőpakonyon kicsi, házikót keresek 9 millió forint körül, tavaszi költözéssel. Nyugdíjas édesanyám...
írta: Kacsa

2011-10-11 09:38 tüzifa
Kivágtunk két nagy fenyőt, van kb. 10 q. Ha valakinek kell tüzifának, alkalmi áron elvihető. Tel: 20...
írta: syrius

2011-09-19 13:24 Bringás találkozó!
Ha kedvetek van mehetünk biciklivel innen is(pakonyról) kb.1 órás biciklizés.Nem muszáj vonatozni.Me...
írta: gaborfabia n

A legfrissebb kommentek

2010-09-18 10:26 gallery: Pakony a hó alatt
Ha nem csal az emlékezetem, ez már az eltakarított...
írta: Pingyi

2010-02-07 21:22 gallery: Attila utca nap
Tölthetek Neked is?...
írta: joanyu

2010-02-07 14:06 gallery: DSCN3753.JPG
Igen, viszont nagyon szép. :)...
írta: Pingyi

A legfrissebb hírek
2011-09-14 22:01
Bringás találkozó!
2011-05-25 19:29
Közmeghallgatás
2011-04-13 08:45
GYERMEKRUHA CSODÁK HETE
rss   css   xhtml   ©Copyright Decologic Kft 2004. engine: xiaoyu v2.2.00 xhtml by decologic  -   oldal generálás: 186.59 ms