2010-09-21 11:20Üzenetek: 88
Azzal mindenképpen egyet értek, hogy a pakonyi rendezvényeknél oda kellene figyelni, hogy a szomszédos nagy városok (Gyál, Ócsa Vecsés) éppen akkor ne rendezzen semmit. Ki menne a pakonyi búcsúba, amikor ott a vecsési, amely sokkal nagyobb?
Hozzá kell tenni, hogy a 400 000 forintos helypénz, amit egy körhintásnak vagy bármely búcsúsnak ki kell fizetni, egy kicsit soknak tűnik, figyelembe véve, hogy mekkora látogatottságra lehet számítani. Másrészt ezt a pénzt bizony az önkormányzat határozza meg és hozzá is folyik be a bevétel. Tehát ebben nem az atya a hibás.
Nem utolsó sorban a falunap évek óta, mint idén is éppen egybe esik a Vecsési Káposzta Fesztivállal, amely látnivalóban, szórakozásban sokkal többet ígér, mint a mi kis falunapunk. Szóval szeptember 25-én és 26-án Káposztafesztivál, 100 féle káposztás étel kóstolójával, színvonalas kulturális programokkal, körhintásokkal vasárnap este pedig Tabáni István énekel - ingyen. Miért kell nekünk ezzel versenyeznünk? Azt sem értem, hogy miért van ősszel a falunap, jó, persze tudom, összevonták már évek óta a szüreti felvonulással és bállal, mert nincs pénz. Ésszerűen, gondolkozva kellene megtervezni a kulturális programokat. És persze még időben,előre,nem úgy,mint most, hogy a Közösségi Ház éves programtervezetét augusztus 25-én fogadta el a képviselő testület! Nem a 2011-est, ez bizony még a 2010-es!
A lényeg: szerintem a búcsú a magas helypénz miatt volt ilyen szegényes.
Ha hajót akarsz építeni, ne hívj össze embereket, hogy tervezzenek, szervezzék meg a munkát, hozzanak szerszámokat, vágjanak fát, hanem keltsd fel bennük a vágyat a nagy, végtelen tenger iránt.